lämpimästi tervetuloa kurssille!

Onko sinulla haasteita löytää hyvin istuvia housuja?
Haluatko oppia kaavoittamaan housut itse?  

Tällä kurssilla piirrät housun peruskaavat omien mittojen mukaan.
Ohjeet saat sekä normaali- että pluskokoiselle vartalolle.

Nyt voit oppia kaavoitusta helposti kotona!

ILMOITTAUTUMINEN KÄYNNISSÄ!

MITÄ KURSSILTA OPIT JA MITEN?

1. OPIT KAAVOITTAMAAN JA OMPELEMAAN joustamattoman kankaan housun peruskaavat, sekä normaalille että pluskokoiselle vartalolle. Molemmille on omat ohjeet.

 

2. OPIT MYÖS KAAVOITTAMAAN JOUSTAVAN KANKAAN HOUSUN KAAVAN SEKÄ LEGGINSIEN KAAVAN (sivusaumaton malli)

 

3. LISÄKSI OPIT HOUSUN PERUSUSKAAVAN KUOSITTELUA.

 

4. OPIT TEKEMÄÄN HOUSUT AIVAN NOLLASTA VALMIIKSI HOUSUIKSI. Ideana on, että voisit jatkossa suunnitella ja kaavoittaa housuja itse!

5. OPIT SELKEÄN VIDEO-OHJEISTUKSEN AVULLA
Saat selkeät ohjeet kuinka etenet eikä sinun tarvitse miettiä ja yrittää ymmärtää kirjoitettuja ohjeita. Materiaali on myös osittain tulostettavissa ja tallennettavassa muodossa myöhempää käyttöä varten.

6. SAAT HENKILÖKOHTAISTA OHJAUSTA
Kun tarvitset apua, voit kysyä sähköpostilla tai kurssin Juttutuvassa. Parhaiten voin auttaa jos laitat kuvan ongelmakohdasta.

7. PÄÄSET KURSSILLE KOTONA
Sinun ei tarvitse lähteä kurssipaikkaan tai sitoutua tiettyyn aikatauluun, koska voit nyt oppia kaavoitusta kotona. Valitse itse milloin ja missä kaavoja teet!

8. VOIT EDETÄ OMAAN TAHTIIN
Sinulla on 3 kk aikaa peruskaavan piirtämiseen ja kurssin jälkeen materiaali on 2 kk ajan käytössäsi. Tämä aika riittää hyvin eikä sinun tarvitse pitää kiirettä! Voit edetä rauhallisesti omaan tahtiin.

KENELLE KURSSI ON TARKOITETTU?

 • Kurssille voi osallistua kuka vain, jolla on vähän kokemusta vatteiden ompelusta.
 •  
 •  Erityisen hyödyllinen kurssin on sinulle, jos
 •  
 • Olet pieni- tai isokokoinen, etkä löydä istuvia vaatteita tai kaavoja helposti.
 • Valmiskaavat tai -vaatteet eivät oikein ole sopivia kooltaan tai malliltaan.
 • Joudut muokkaamaan paljon valmiskaavoja.
 • Haluat säästää aikaa ja lopettaa kaavojen metsästämisen.
 • Haluat tehdä kaavat itse.
 • Haluat oppia kaavoittamista helposti kotona.
 • Haluat käydä kurssia omaan tahtiin.

 

Jos taas et halua käyttää aikaasi kaavoituksen oppimiseen vaan hankit mieluummin valmiit kaavat, kurssi ei ole sinua varten.

Nimittäin oppiminen vaatii vähän omaa aikaa ja paneutumista :)

Mitä kurssilla konkreettisesti teet?

1. OTAT MITAT JA TEET LASKELMAT
Saat ohjeet mittojen ottamiseen ja laskelmien tekemiseen. Tämän jälkeen otat itsestäsi mitat ja teet laskelmat kaavojen piirtämistä varten.

2. PIIRRÄT HOUSUN KAAVAT
Saat selkeät ohjeet joiden avulla teet kaavat housuihin. Voit piirtää joko kaikki kaavat kerralla jolloin voit ommella ne sarjassa ja sovittaa myös. Tai sitten voit tehdä yhdet housunkaavat alusta saakkaa valmiiksi ja siirtyä sen jälkeen seuraavaan. Päätät itse etenemisjärjestyksen.

3. OMPELET SOVITUSHOUSUT
Kaavan tarkistamista varten ompelet kaavasta sovitushousut. Sovitushousut tarkistetaan ja kaavaan tehdään tarvittavat korjaukset. Tähän saat ohjeet videolla sekä henkilökohtaista neuvontaa.

4. SOVITAT JA TARKISTAT KAAVAT
Kun olet tehnyt kaavat, tarkistat ne sovittamalla. Tällä tavalla saadaan tietää onko kaava hyvä vai pitääkö jostakin kohdasta korjata.Sovittamiseen ja korjaamiseen saat ohjeet videolla ja henkilökohtaisesti tarpeen mukaan.

Parhaiten saat neuvoja lähettämällä kuvat sovituksesta, jolloin voin heti nähdä mistä kohdasta kaavaa täytyy korjata.

5. SAAT OHJEITA HOUSUN PERUSKAAVAN KUOSITTELUUN
Kun kaava on tarkistettu ja tarvittaessa korjattu, pääset heti tekemään niistä kaavoja haluamiisi housumalleihin.

 

Kuosittelun opettelemiseen löydät ohjeistusta Kaavakoulun sivuilta sekä kurssilta, jossa autan sinua pääsemään alkuun. Kuosittelussa on niin paljon oppimista että varmasti tällä saralla tekemistä riittää, tärkeintä on kokeilla rohkeasti kaavoittamista erityyppisiin vaatteisiin!

KAUANKO KURSSI KESTÄÄ?

Kurssiaika on 2 kk ja materiaali on käytössäsi 3 kk kurssin jälkeen.

Mitä tarvitset voidaksesi tulla kurssille?

Tarvitset vain verkkohteyden ja tietokoneen, puhelimen tai tabletin jolta voit katsoa ohjeet. Tärkeimmät muut tarvitsemasi välineet ovat kaariviivain, kulmaviivain, pitkä suora viivain, mittanauha, kynä, sakset, kaavapaperi. Näistä saat tarkat ohjeet kurssin alussa.  

Lisäksi tarvitset rauhallista aikaa, jolloin voit keskittyä kurssin asioihin.  Kaavat saat valmiiksi parissa päivässä jos uppoudut kurssiin intensiivisesti. Voit toki tehdä vaikka muutaman tunnin viikossa ja käydä kurssia pidempään. Saat päättää itse kuinka etenet.  

Saat ohjausta kun laitat sähköpostia kouluttajalle tai kurssin Juttutupaan.

MITÄ KURSSILTA JÄÄ KÄTEEN?

Kun olet varannut aikaa kurssille, tehnyt kaavat ja sovittanut ja korjannut sen istuvaksi saat käyttöösi housun peruskaavat joiden avulla onnistut tekemään kaavat omien mittojen mukaan.

Et enää tarvitse valmiskaavoja kun teet kaavat itse. Säästät aikaa kun et etsi kaavoja ja rahaa kun sinun ei tarvitse ostaa niitä!  

PITÄÄKÖ EDETÄ KURSSISUUNNITELMAN MUKAAN?

Voit edetä aivan omaan tahtiin. 
Kurssilla on juttutupa, johon voit heittää kommenttia kun joku asia mietityttää.
 Tai voit laittaa sähköpostia. 

Liveistä jää tallenteet jotka voit katsoa silloin kun sinulle sopii, jos et pääse paikalle.

Kurssilla on ohjeistus normaalin ja pluskokoisen vartalon peruskaavoille erikseen. 
 Voit itse valita opetteletko piirtämään molemmat vai toisen.

KUKA SINUA KOULUTTAA?

Silja Tyrväinen on vaatetusalan ammattilainen ja opiskellut vuosia vaatteiden suunnittelua, kaavoitusta ja valmistusta. Opettajana Silja on toiminut reilut 20 vuotta ja nyt kouluttaa vaatteiden kaavoittamista Kaavakoulussa, jonka perusti verkkoon vuonna 2018.

Silja ajattelee vaatetta arkipäivän taideteoksena, joka h ilahduttaa ja tuo valoa päivään.  Täydellinen  vaate on istuva, käytännöllinen ja mukava päällä. Ja näiden lisäksi myös esteettisesti kaunis. Sitä ei surauteta summamutikassa hetkessä, vaan se tehdään huolella mittojen mukaan.  

Vaatteen tekeminen alusta saakka itse on prosessi, jossa voi oppia aina jotain uutta. Kaavoitus tuo ompeluun lisän, jossa mahdollisuudet ovat rajattomat. Oppimisen polku lähtee siitä, että ymmärtää kokonaisuuden. Kaavoituksessa tämä tarkoittaa että ymmärtää mistä kaava tulee ja mitkä asiat siihen vaikuttaa.  

Kaavoittamalla vaatteet itse ajattelet ompelua ihan eri näkökulmasta kuin valmista kaavaa käyttämällä. Et enää ole kaavan ja ohjeen vanki vaan pääset luomaan alusta saakka itsesi näköistä ja kokoista vaatetta.Tekemällä oppiminen on kaikista tehokkainta koska asiat jää silloin paremmin muistiin.  

Ihminen on luova, kun vain antaa itselleen luvan olla luova. Luovuus on ongelmanratkaisua ja muodon hakemista."  

Siljan missiona on auttaa mahdollisimman monta ihmistä löytämään itselleen omanlaisen tavan tehdä istuvat vaatteet. Inspiraation lähteenä menneet vuosikymmenet, jolloin ei vielä ollut pikamuotia tai valmiskaavoja.  Vaatteet tehtiin mittojen mukaan ja huolella, niitä myös käytettiin pitkään.  

Mieluummiin vähemmän hyvää kuin paljon huonoa on hyvä ajatus myös vaatteissa!  

"Jokainen ihminen ansaitsee ylleen parasta! Jos sitä ei löydy kaupasta tai valmiskaavoista,silloin kannattaa alkaa oman onnensa sepäksi ja ryhtyä kaavoittamaan  vaatteet itse.  Huonoon ei kannata tyytyä." 

MITÄ KURSSILAISET OVAT SANONEET KURSSISTA?

“Voi että kun olisin tiennyt että tällainen kurssi on olemassa, olisin lähtenyt kurssille jo aiemmin.  Olisin voinut tehdä kaikki vaatteet omilla mitoilla jo ajat sitten!  Mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan, nyt voin alkaa kulkemaan omia polkuja ja saan oman kokoiset vaatteet. ” Hannele P.  


 "Mulle verkkokurssit sopii parhaiten, kun ei tarvi lähtä mihkään.  Voi opiskella omaan tahtiin just sillon kun on virkeimmillään.  Videoilta sain hyvät ohjeet ja voin katsoa ne niin moneen kertaan kuin tarvii. Kiitos paljon Silja avusta! " Anna N.    


"Tällaiselle eläkeläiselle tämä kurssi sopii hyvin, koska olen niin kiireinen etten voi sitoutua säännöllisiin kursseihin. Olen aina halunnut tehdä peruskaavat mutta ei ole ollut kursseja lähellä. Siksi ilmoittauduin heti mukaan kun huomasin tämän. Teen kaavoja aina silloin kun jaksan, en jaksa kiirehtiä kun haluan tehdä huolellista jälkeä. Silja antaa hyvät ja selkeät ohjeet ja auttaa kun en ymmärrä." Terttu K.

 

 

"Sain kaavat tehtyä ja olen ehtinyt tekemään jo monta mekkoa ja paitaa. Seuraava projekti on jo suunnitteilla. Olen ollut tosi tyytyväinen kurssiiin. Tykkään kovasti kun saan itse suunnitella mallit. Kaavojen tekeminen ei ole vaikeaa, mutta vaatii keskittymistä. Ei passaa ajatusten harhailla silloin kun on tekemässä :). Se on hyvää lomaa arjen murheista!" Eila K.  


  "Onneksi matskut jää vähäksi aikaa käyttöön kurssin jälkeen, en olis muuten ehtinyt tekemään kaikkea kun on ollut niin monenlaista muuta tekemistä tässä saman aikaan. Siksi pitkä kurssiaika on hyvä ettei tarvii panikoida. Hyvät kaavat olen saanut niistä jotka on jo valmiina! Voin suositella kyllä tätä kurssia kaikille jotka haluaa oppia kaavoittamaan omat vaatteet." Tiina R.  

 


Haluatko sinä oppia kaavoitusta helposti kotona?
Lämpimästi tervetuloa kurssille!

MITÄ KURSSI MAKSAA?

Kurssin hinta on 143 € 

(sis. Alv. 24%)

Hinta sisältää kurssivideoita sekä tekstitiedostoja

+ henkilökohtaista ohjausta livenä tai sähköpostitse.


Hintaan sisältyy myös pääsy kurssin aikana täydentyvään kurssimateriaaliin.

 

Kurssilaisena sinulla on pääsy myös kurssilaisten omaan Juttutupaan.


Kurssiaika on 3 kk. Materiaali on käytössäsi 2 kk kurssin jälkeen.


Kurssi on verkkokurssi, jossa opiskelet omaan tahtiin.

 

 

 

Huom! Sinulla on 14 päivää aikaa perua ilmoittautumisesi maksuttomasti jos tulet katumapäälle!

 

Kurssimaksun maksunvälittäjänä toimii Visma Pay ja voit itse valita maksutavan. Jos haluat maksaa laskulla, laita viestiä silja@kaavakoulu.fi.

Voit käyttää myös  Edenred, Smartum, E-passi ja Tyky+

Liikunta ja kulttuuriseteleitä mobiilimaksamisella.


Kurssit löytyvät nimellä Kaavakoulun verkkokurssit. 
Maksaessasi mobiilimaksulla lähetä kuitti silja@kaavakoulu.fi,

saat sitä vastaan tunnukset kurssille.Haluatko kysyä jotain? Laita viestiä silja@kaavakoulu.fi  

LÄMPIMÄSTI TERVETULOA KURSSILLE!