Kaavakoulu

Mikä on Kaavakoulu?

posted in: Kaavakoulu | 0

Jos et jaksa lukea artikkelia, niin katso tämä video.
Tilaa ILMAINEN Peruskaava -koulutus, jos haluat lisätietoa peruskaavasta.

Kaavakoulun taustaa

Minulta usein kysytään neuvoja kaavan muokkaamiseen ja olen paljon muokannut valmiskaavoja opiskelijoideni kanssa. Joka kerta on tullut mieleen, että olisipa peruskaava mistä lähteä liikkeelle. Muokkaaminen on niin paljon helpompaa omilla mitoilla tehdystä peruskaavasta. Siksi olen itse päätynyt muokkaamaan omat kaavat peruskaavasta. Vaatteet istuvat päälläni paremmin, kun on omilla mitoilla tehty peruskaava pohjana.

Sekä opettajana että vaatteiden tekijänä törmään usein myös epäselviin ohjeisiin. Monta monituista kertaa olen yhdessä opiskelijan kanssa koittanut ymmärtää kirjoitettua ohjetta. Itselleni se on tosi vaikeaa joskus. Kokemuksesta tiedän myös, että ohjeen kirjoittaminen toiselle on tosi haastavaa. Siksi haluan, että Kaavakoulussa oppiminen on mahdollisimman helppoa ja selkeää. Keskitytään olennaiseen.

Kaavakoulu on verkossa toimiva koulu, jossa voit opiskella kaavan piirtämistä ja muokkaamista. Verkkokurssit antavat jokaiselle nettiyhteyden päässä olevalle mahdollisuuden osallistua kurssille. Kaavoja voi piirtää ihan silloin kun itselle sopii, riipumatta ajasta ja paikasta. Verkossa oppiminen tapahtuu videokurssina, jossa samalla sekä näet että kuulet kuinka kaavan tekeminen tapahtuu. Video etenee vaihe vaiheelta ja se on helppo pysäyttää ja kelata tarvittaessa taaksepäin.

Kaavakoulussa käytetään saksalaista kaavanpiirtämisjärjestelmää, joka on hyvin suosittu järjestelmä kaavoituksessa. Kaavan piirtämisessä laskelmat tehdään omista vartalon mitoista, joten lopputulos istuu paremmin päällä.

Kenelle Kaavakoulu on tarkoitettu?

Kaavakoulu on sinulle, jos

• sinulla on jonkun verran  ompelukokemusta. Olet tehnyt vaatteita, käyttänyt valmiita kaavoja ja ehkä muokannutkin niitä. Mutta  haluat oppia tekemään kaavoja itse.
  • sinun on vaikea löytää vartalollesi sopivaa kaavaa. Tai joudut usein muokkaamaan paljon valmiskaavaa. Ehkä olet kyllästynyt sopivien kaavojen metsästykseen ja huonosti istuviin vaatteisiin.
  • haluat nostaa ompeluharrastuksesi uudelle tasolle –  suunnitella itse vaatteita ja tehdä niihin kaavoja.
  • haluat oppia saksalaisen kaavapiirtämisjärjestelmän.

Millaisia kurssit ovat ja kuinka ne toimii?

Kurssit ovat verkkokursseja, jossa opiskelumateriaali on pääosin videona. Kaavan piirtäminen on esitetty animaationa kuva kuvalta. Osa materiaaleista on myös tulostettavina PDF:tiedostoina.

Ohjeistus on selkeä ja etenee järjestyksessä työvaihe kerrallaan niin, että sinun on helppo seurata ohjeita ja piirtää omaa kaavaa. Videon voit aina pysäyttää tai kelata taaksepäin ja katsoa uudestaan. Sinun ei tarvitse lukea ja koittaa ymmärtää kirjoitettuja ohjeita ja kuvia, vaan saat ne helposti videon muodossa.

Kursseilla saat ohjausta sähköpostitse sekä Kaavakoululaisten Facebook -ryhmässä. Ryhmän tuki on ihan parasta kaavan piirtämisessä! Facebook -ryhmässä saat myös vinkkejä ja ohjeita kaavan tekemiseen. Ryhmässä käydään myös keskustelua kaavoitukseen liittyvistä asioista.

Mitä konkreettista hyötyä saat kursseilta?

Piirrä peruskaavat omilla mitoilla -kurssilta saat peruskaavat omilla mitoilla piirrettynä. Kaavoista on paljon hyötyä kun haluat tehdä omalle vartalolle hyvin istuvia vaatteita.

Muokkaa peruskaavat vaatteen kaavoiksi -kurssilla opit peruskaavan muokkaamisen niksit, joiden avulla teet itselle erilaisten vaatteiden kaavoja.

Kun osaat tehdä itse omat kaavasi, tekemäsi vaatteet istuvat paremmin päälläsi. Säästät aikaa, kun sinun ei tarvitse etsiä sopivaa kaavaa. Säästät myös rahaa, jos ostit ennen kaavasi. Ennenkaikkea rahaa säästyy kun ei tule enää huonosti istuvia vaatteita, jotka jää pitämättä ja kaapin perukoille lojumaan.

Mikä parasta, pääset vaatteiden ompelussa aivan uudelle tasolle, kun voit itse suunnitella haluamasi mallin ja osaat tehdä siihen kaavat omilla mitoilla. Tämä antaa vapautta ompeluun ja rohkeutta kokeilla omia ratkaisuja. Mitä vielä syntyykään, kun pääset ideoimaan omia vaatteita!

Kun teet kaavan itse, myös kolmiulotteinen hahmottamiskykysi paranee. Ymmärrät paremmin vartalon ja kaavan välistä suhdetta. Hiljainen tietosi lisääntyy ja opit kuin itsestään ymmärtämään erilaisten kaavoitusratkaisujen vaikutuksia siihen, miltä vaate näyttää päällä. Tämä hiljainen tieto on sellaista, jota ei voi kukaan toiselle opettaa. Se tulee vain tekemisen kautta. Sen tiedän omasta kokemuksesta. Lupaan, että Kaavakoulussa kehityt myös tässä.

Silja

Ps. Jos haluat tutustua peruskaavaan, tilaa ILMAINEN Peruskaava -koulutus. Koulutuksessa sinulle selviää mikä peruskaava on, mitä välineitä sen piirtämiseen tarvitset ja kuinka kaavan piirtäminen tapahtuu.

Comments are closed.