MIKÄ ON KAAVAKOULU? 

Hei,

Minä olen Silja Tyrväinen, Kaavakoulun perustaja ja kouluttaja. Ihan huippu juttu, että löysit tänne sivuille!

 

Kaavakoulu toimii verkossa ja verkkokursseilla voit opiskella vaatteiden kaavoittamista helposti kotona. Teemme vaatteita harkiten ja huolella, hyvään kaavaan panostaen. Ajattelemme vaatteiden valmistusta pitkän ajan projekteina. En toki  tarkoita, että teemme vaatetta mahdollisimman kauan, vaan että haluamme tehdä kestäviä ja pitkäikäisiä vaatteita hyvällä kaavalla.

 

Oletko koskaan  ajatellut, että voisit tehdä itse kaavat, jotka sopivat juuri sinun kropallesi? Ja ettei sinun tarvitse välttämättä käyttää aikaa hyvien kaavojen metsästämiseen ja testaamiseen, vaan voit lähteä liikkeelle juuri sinun omista mitoistasi ja vartalon mallista. Ja tehdä vaatteet sen mukaan.

 

Tämä on erilainen lähestymistapa ompeluun mutta ei toki mikään uusi. Nimittäin näin on tehty aina ennen valmiskaavojen tulemista. On tehty vaatteet istumaan jokaisen päälle omalla kaavalla. Tässä on syy miksi entisvanhaiset vaatteet näyttävät niin kauniilta ja istuvilta!

 

Valmiskaavojen myötä vasta on lähdetty ajattelemaan toisin päin. Että vartalon pitää mahtua kaavaan ja mahtuakseen sen pitää olla tiimalasin mallinen. Hassua, eikö totta kun ennen tehtiin kaava jokaiselle vartalolle erikseen.

 

Kaavakoulussa tätä kaavan tekemistä omilla mitoilla voit oppia helposti kotona, koska kurssit ovat verkkokursseja. Kurssit on tarkoitettu kaikille, jotka haluavat tehdä itselleen paremmin istuvia ja sopivampia vaatteita. Voit siis lähteä mukaan vaikka et tietäisi kaavoituksesta mitään. On kuitenkin hyvä jos olet ommellut aikaisemmin vähän vaatteita ja tiedät perusasiat ompelusta.

 

Lähdet liikkeelle tutustumalla oman kehon ääriviivoihin sekä asentoon. Jo alkuvaiheessa teet vartaloanalyysin, joka toimii kaavoituksen perustana. Tavoitteena on saada kaava myötäilemään kehon ääriviivoja mahdollisimman hyvin, jotta vaate istuu kunnolla päälle.

 

Täällä Kaavakoulussa käytämme saksalaista kaavanpiirtämisjärjestelmää. Järjestelmässä laskelmat tehdään oman vartalon mitoista ja systeemi on kehitetty vastaamaan vartalon mittasuhteita mahdollisimman hyvin. Näin saadaan aikaan mahdollisimman hyvin vartalon päälle asettuva peruskaava.

 

Haluatko sinä oppia vaatteiden kaavoittamista? Tule ihmeessä mukaan! Kursseilla voit edetä täysin omaan tahtiisi ja saat apua aina kun tarvitset. Materiaali on kaiken aikaa käytössäsi ja ohjeistus on tehty simppeliin muotoon videolle. Pääset mukaan kurssilla helposti kotona.

 

Tutustu alkaviin kursseihin täällä.

 

Ihanaa matkaa sinulle vaatteiden kaavoituksen ja ompelun maailmaan!

-Silja

 

PS. Jos sinulla on kysyttävää, laita  sähköpostia silja(ät)kaavakoulu.fi. Vastaan pian!